Gouds Dagblad | Drugs en wapens gevonden in bedrijfspand

Drugs en wapens gevonden in bedrijfspand

mainImage

De bovenverdieping van een bedrijfspand aan de Jan Tinbergenstraat op bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk is per direct gesloten voor de duur van twee weken. Dit gebeurde op last van burgemeester Van der Kamp van Reeuwijk-Bodegraven. De aanleiding is een door de politie aangetroffen handelshoeveelheid drugs en wapens na een binnengekomen tip. De politie heeft de vondst in beslag genomen en is het pand op last van de burgemeester per direct gesloten voor de duur van twee weken. Deze periode wordt gebruikt om te onderzoeken welke bestuurlijke maatregel de burgemeester gaat nemen.

De aanwezigheid van de handelshoeveelheid drugs zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. Bovendien trekt het criminele activiteiten aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Met de sluiting van het pand wil burgemeester Van der Kamp duidelijk het signaal afgeven dat in de gemeente drugscriminaliteit niet wordt getolereerd. ,,Het prettige woonklimaat in onze dorpen wil ik beschermen en sluit daarom dit pand", aldus Van der Kamp. Ook hoopt hij met sluiting van het pand het veiligheidsgevoel bij mensen in de omgeving te herstellen door duidelijk te maken dat dit drugspand niet langer een drugspand is.