Drie aanhoudingen in onderzoek naar woninginbraken

mainImage
Drie aanhoudingen in onderzoek naar woninginbraken

Het Flexteam van het politiedistrict Alphen – Gouda heeft dinsdag 13 november in een onderzoek naar woninginbraken drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige hoofdverdachte en twee andere mannen van 20 en 21 jaar uit Gouda. De verdachten werden aangehouden in Gouda en Bodegraven.

Politielogo op motorkap politieauto
De politie nam twee auto’s in beslag en doorzocht meerdere panden. Meer aanhoudingen worden gedurende het onderzoek niet uitgesloten.

Aanleiding van het onderzoek was een inbraak in een woning in Reeuwijk op 15 augustus dit jaar. Het Flexteam kwam de verdachten op het spoor via camerabeelden waarna het onderzoek zich verder richtte op de identiteit van deze personen. De verdachten kwamen vervolgens ook in beeld bij inbraken elders in het land. De verdachten werkten in wisselende samenstellingen en hielden zich bezig met inbraken in voornamelijk vrijstaande huizen. Soms waren de bewoners thuis en gingen de inbrekers er dan snel vandoor. Bij de inbraken werden vooral sieraden buitgemaakt.

Een verdachte, de 28-jarige man, maakt deel uit van de Goudse Top60.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

Donkere dagen offensief
De politie in Gouda houdt zich door middel van het #Basta2 project voortdurend bezig met het terugdringen van woninginbraken. Zeker nu het weer vroeg donker is, is het politieteam extra alert op inbrekers. Door de focus op de woninginbraken worden er steeds meer inbrekers aangehouden. Daardoor is het aantal woninginbraken in Gouda al flink gedaald. Je kunt bijdragen aan de pakkans door middel van de aanschaf van een slimme camera of iemand op woning te laten letten als je afwezig bent.Foto: Digitaal Dagblad