Deze maand al 28 inbraken...

mainImage
Deze maand al 28 inbraken...

In de maand december is er tot nu toe in Gouda al 28 keer ingebroken. Voor de gemeente Bodegraven/Reeuwijk/Driebruggen is er al 7 keer ingebroken. Zo meldt de politie, actief in dit verzorgingsgebied.

,,De inbraakmethodes die hierin gebruikt zijn, zijn heel divers. Toch blijft het breken met een breekvoorwerp in de sluitnaden van deuren en ramen het populairst. In Bodegraven wordt dit vaak gedaan in combinatie met het klimmen op een uitbouw of balkon", constateert de politie.

Een anti inbraak strip (zie foto hieronder) kan al een hele hoop voorkomen. ,,We hebben het al eens eerder benoemd: de gemeente Gouda geeft subsidie als u inbraak werende middelen aanschaft. Zie ook www.gouda.nl/…/Veilig_In…/Hang_en_sluitwerk_subsidie.."Er is ook goed nieuws te melden. ,,Afgelopen nacht werd in Gouda een 23 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die tegen de voordeur van een woning aan de Poldermeesterslag stond te trappen. Of de man daadwerkelijk aan het inbreken was of zo dronken was dat hij niet wist waar hij was gaat nu uitgezocht worden. De man is uiteraard aangehouden en ingesloten in het arrestantencomplex."Foto: Digitaal Dagblad