Gouds Dagblad | Café De Drie Snoekjes twee weken dicht

Café De Drie Snoekjes twee weken dicht

mainImage

Het pand van café De Drie Snoekjes aan de Korte Groenendaal is op last van de gemeente Gouda en in opdracht van burgemeester Pieter Verhoeve gesloten. Dit op grond van artikel 174a van de Gemeenteweg: verstoring van de openbare orde.

"Op 30 november is een reguliere integrale horecacontrole gehouden bij onder meer De Drie Snoekjes. Tijdens deze integrale horecacontrole is de politie fysiek bejegenend wat heeft geleid tot twee aanhoudingen. Ook is tijdens een eerdere controle een illegale lotto bij De Drie Snoekjes aangetroffen waarmee de Wet op de kansspelen werd overtreden:, zo verklaart een woordvoerder van de gemeente.

"Tijdens een eerdere controle op 30 oktober stonden de twee aanwezige speelautomaten aan, terwijl de vergunning hiervoor was verlopen. De burgemeester heeft op grond van artikel 174 van de Gemeentewet besloten om De Drie Snoekjes per direct voor twee weken te sluiten. Tijdens die periode wordt nader onderzoek gedaan naar eventuele vervolgmaatregelen. De grond voor de sluiting van De Drie Snoekjes berust op de verstoring van de openbare orde...", aldus een woordvoerder van de gemeente.


Foto: Paul Abels