Bond wil hogere boetes filmen ongeluk

mainImage
Bond wil hogere boetes filmen ongeluk

De Nederlandse Politiebond wil hogere boetes voor het onnodig en uit sensatiezucht filmen van een ongeluk. Ook het online plaatsen zou bestraft moeten kunnen worden. Dat zei Jan Struijs, voorzitter van de Nederlands Politiebond (NPB) in het programma ‘Spraakmakers’ op NPO Radio1.

,,Nu krijg je 237 euro voor rijdend filmen. Wat mij betreft mag dat bij het onnodig filmen van een ongeluk verdubbeld worden. We gaan dat binnenkort bespreken in het reguliere overleg met het Openbaar Ministerie”, aldus Struijs.

Aanleiding voor de uitspraken zijn de taferelen vorig weekend bij een verkeersongeluk op de A58. Struijs: ,,Ik heb uitvoerig contact gehad met de hulpverleners bij het ongeluk met dodelijke afloop op de A58. Auto’s op de andere rijbaan werden stilgezet waardoor er bijna nog een ongeluk plaatsvond, sporenonderzoek werd gedwarsboomd, hulpverleners in de weg gezeten.”

Er werden op de A58 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het rijden en voor het veroorzaken van een onveilige situatie.

Frontfoto komt uit ons archief.


Foto: Digitaal Dagblad