Gouds Dagblad | Bijna 3000 boetes bij de drie Goudse flitspalen

Bijna 3000 boetes bij de drie Goudse flitspalen

mainImage

Gouda telt slechts drie flitspalen. En die staan alle drie op de kruising Van Reenensingel met de Plaswijckweg. Dat is toch zo langzamerhand bekend zou je zeggen. En je zou toch zeker denken dat automobilisten daarvan bewust zijn. Maar nee, toch velen (nog) niet. Op het enige kruispunt in Gouda dat met camera’s is uitgerust zijn vorig jaar toch nog 2629 verkeersovertreders geflitst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CJIB. 

Op de kruising van de Van Reenensingel met de Plaswijckweg kregen 776 automobilisten een bekeuring voor te hard rijden, 312 mensen reden er door rood. Dat geldt voor de flitspaal aan de Oostkant. Aan de Westkant werden uiteindelijk 1221 verkeersboetes voor snelheid en 187 voor door rood rijden uitgeschreven. De andere flitspaal (langs Plaswijckweg) hoefde minder in actie te komen. In totaal waren er 133 boetes en allemaal voor door rood rijden.

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Kennelijk vinden we het toch best lastig om ons in te houden. En wat jammer, dat dan het verkeerslicht net van oranje op rood springt en we het net niet kunnen redden.

En het is allemaal zondegeld. Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is € 27,- binnen de bebouwde kom. En voor door rood rijden is de boete € 230,-. Dit is exclusief de administratiekosten van € 9,-.