Aanhouding met getrokken vuurwapens na bedreiging Gouda

mainImage
Aanhouding met getrokken vuurwapens na bedreiging Gouda

Drie personen zijn zondagmiddag in alle drukte rond de thuiswedstrijd van Feyenoord op de Stadionweg aangehouden omdat zij ervan werden verdacht in Gouda mensen te hebben bedreigd met een vuurwapen.

De bedreiging zou kort voor de aanhouding hebben plaatsgevonden in de Isoldestraat in Gouda. Een ooggetuige zag daar vervolgens een aantal mensen in een auto wegrijden, aldus een politiewoordvoerder.
Op hun vlucht uit Gouda waren zij gevolgd door een politie-heli en uiteindelijk op Rotterdam Zuid – tegenover De Kuip – in de file uit hun auto gehaald door agenten van de eenheden Den Haag en Rotterdam.

Het zou gaan om een man, een vrouw en nog een derde inzittende. De aanhouding verliep met veel politie en getrokken vuurwapens, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden gezien. Een ooggetuige filmde een deel van de arrestatie. De beelden zijn te zien op RTV Rijnmond.

Op de beelden is te zien hoe twee verdachten op hun knieën met de handen omhoog achter de auto zitten. Verkeer moest worden omgeleid.

De drie zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.


Foto: Digitaal Dagblad