Gouds Dagblad | 5 jaar cel voor moeder voor neersteken kind

5 jaar cel voor moeder voor neersteken kind

mainImage

Een 51-jarige vrouw uit Gouda moet vijf jaar de gevangenis in, omdat ze haar dochter in de hals stak met een keukenmes. De Goudse is woensdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor poging tot moord.

Het destijds 11-jarige meisje werd in juli vorig jaar door haar moeder aangevallen in haar woning aan de Woudstraat in de wijk Korte Akkeren. Ze raakte gewond, maar overleefde het steekincident wel. De vrouw verklaarde later tegenover de rechter dat ze zich niets meer van het voorval kan herinneren. Ze is onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De opgelegde straf van vijf jaar gevangenisstraf is met aftrek van de tijd dat de Goudse al heeft vastgezeten. 

Vrouw wilde 11-jarig meisje doden
De 50-jarige vrouw die 24 juli 2018 werd aangehouden voor het toebrengen van steekwonden op een 11-jarig meisje, wilde het meisje ook daadwerkelijk om het leven brengen. Zo was volgens het Openbaar Ministerie (OM) duidelijk geworden in de voorgeleiding van de verdachte aan de rechter-commissaris. 

Agenten van Team Gouda kregen dinsdag 24 juli omstreeks 08u00 de melding dat een kind gewond was geraakt in een woning in de Woudstraat. Agenten troffen in de woning een meisje aan die onder verdachte omstandigheden gewond was geraakt. Hulpverleners ontfermden zich over het meisje. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar aan haar verwondingen behandeld.

Omdat de omstandigheden waardoor het meisje gewond was geraakt, verdacht waren, werd in de woning een 50-jarige vrouw aangehouden.