mainImage

14-jarig meisje uit Woerden verongelukt op Thorbeckelaan

Afbeelding is niet meer beschikbaar
16 april 2018, 15:36 uur
112

Update, met meer info |

Bij een ongeluk met een lijnbus is maandagmiddag een fietser om het leven gekomen. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Woerden, zo heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

Het slachtoffer fietste over de Thorbeckelaan toen zij door nog onbekende oorzaak onder een voorbij rijdende streekbus terecht kwam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer nog gereanimeerd. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Meerdere personen, zowel in de bus als op straat, zijn getuigen geweest van het dodelijk ongeval. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De buschauffeur is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde rond 13u15 op de Thorbeckelaan, zo bevestigt de politie. Het tragische verkeersongeval deed zich voor vlakbij de uitgang van de GSG Leo Vroman en crèche Partou. Sommige leerlingen van de GSG Leo Vroman zagen het tragische ongeval gebeuren. Ze zijn opgevangen op school.

De Woerdense scholiere is overigens geen leerlinge van de GSG Leo Vroman, zo laat de school per mail aan alle ouders weten. Volgens het Reformatorisch Dagblad gaat het om een leerlinge uit VWO 2 van het Driestar College en dochter van een Woerdense dominee. Dat heeft W. de Kloe, lid Van het College van Bestuur van het Driestar College, inmiddels bevestigd.

Het meisje fietste zoals elke schooldag van haar school het Driestar College in Gouda naar haar huis in Woerden, samen met een groepje mede-leerlingen. Mede-leerlingen hebben het fatale ongeval dus zien gebeuren. De betrokken scholieren zijn direct na het ongeluk op school opgevangen en zij zijn door hun ouders opgehaald. Nadat de familie in kennis is gesteld, zijn ook de andere leerlingen en leerkrachten van het Driestar College geïnformeerd. De komende dagen zal er op diverse fronten ruimte zijn op de reformatorische school om de leerling te herdenken en om om op een passende manier bij haar overlijden stil te staan.

De Thorbeckelaan is tot vanavond afgesloten. De politie heeft een tent opgezet. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en of er passagiers in de bus zaten.

Busvervoerder Arriva bevestigt dat er een ongeluk is gebeurd met Arriva-buslijn 178 richting Bodegraven.

Hoe het dodelijke ongeluk kon gebeuren,  is nog niet duidelijk.Burgemeester Milo Schoenmaker kwam met een eerste reactie op Twitter:


Later meer.Foto: Digitaal Dagblad